Välkommen till kennel Carmbull´s hemsida.Uppfödning av rasen sedan 1979.

Vår målsättning är, och har alltid varit, en sund rastypisk och naturligt valpande fransk bulldogg.

Stig på och klicka er fram i menyn så får ni veta mer om våra fransk doggar, hemmavarande såväl som de valpar som flyttat till nya hem

 

 

Kennel Carmbull -Ja - kennel och kennel.......Vår uppfödning, som under alla år varit liten - dvs i antal kullar, har inte bedrivits i någon  egentlig kennelverksamhet. Hundarna har alltid bott  tillsammans med familjen, sovit i sängarna, slöat i soffan, gnagt på hyllkanter och bordsben, funnits i vår närhet dag som natt - det är faktiskt ett villkor för att en fransk bulldogg ska tycka att livet är värt att leva.

               

       I arbetsrummet                               Bebis tar en tupplur        Gosing med Alice          Puss på liten valle              Paus i arbetsrummet

   

 

 

      Kort tillbakablick

 

 

 

Efter den allra första, något traumatiska kontakten med en fralla, började sökandet efter den alldeles egna frallan.

Låt mig säga att det var ingen enkel historia - detta att få bli ägare till en fransk bulldogg. Vi hamnade hos Ingrid Blomgren på kennel Cupidos som efter en lång och intensiv utfrågning om våra avsikter, tankar och känslor runt det eventuella ägandet av en fransk bulldogg nådigt lät oss inköpa tiken Cupidos Cambine, vår innerligt älskade "Fifi" som så småningom, tillsammans med Norduch Adolfshus Botvid gav liv åt min allra första kull - döpt på B efter farsgubben. B-kullen gav mig två champions. Intuch Norduch Carmbull´s Big Champ och kullbrodern Norduch Carmbull´s Bullit. En lyckad kombination ger mersmak och därför gjordes den om - och resulterade i Intuch Norduch Carmbull´s Enterprise, "Märtha" - den oförglömliga -  älskad, hatad - lämnade ingen oberörd och var sig själv nog i alla lägen i livet.

                   

 Cupidos Cambine "Fifi" med          Norduch Adolfshus Botvid "Skrutten"         Norduch Carmbull´s Bullit     Intuch Norduch     sonen  Intuch  Norduch                                                                                              "Bullen"                                   Carmbull´s Enterprise

Big Champ "Hampus"                                                                                                                                                "Märtha"

                                                                                                                                                                                                                        

Nu var det igång, så kan man säga. Nu gällde det att lära sig och begripa så mycket som möjligt om det mesta när det gällde rasen, genetik, uppfödning. .....Efter ett oändligt antal kurser i genetik, anatomi , kennelverksamhet, hembesök av kontrollanter  etc etc.... blev kennelnamnet Carmbull verifierat av SKK - och det kändes helt fantastiskt. I dag är jag stolt över att det kostade på att få sitt kennelnamn godkänt.

                                                      

                                    Vidare framåt i historien dyker Intuch Norduch Carmbull´s Flaming Star - "Frasse"- upp, som just vad    hans namn säger - en flammande stjärna. I egen hög person vacker som en dag, trots ett och annat skämmande tics, men  han var ingen god nedärvare, han var bara vacker som han var.

                   

Som kuriosa kan nämnas att Frasse och Märtha på sin tid var hundvärldens huliganer - busiga och          bråkiga, stökiga och bökiga - de tålde inga andra hundar, de tyckte bara om varandra och de var oskiljaktiga.Jag kan se dem som ett par ligister som sprutmålade allt som kom i vägen - men vilka fantastiska personligheter!!! Deras make går inte att finna idag!!! Jag minns dessa två med värme, kärlek  och.... beundran - två fullkomligt egenartade och egensinniga individer som gjorde precis som de ville - kan det ha varit bristande ledarskap? Ja, gärna för mig - jag erkänner utan omsvep.

 

Under åren har jag förbättrat mina kunskaper på det området - åtminstone lite grann.