Om oss

Jag vill gärna berätta lite om oss - min man Leif, som är min lojale och trogne "kennelpojke", vad än som händer, och om mig själv, Gunilla, som, förutom att jag föder upp franska bulldoggar även är engagerad i Fransk Bulldogg Klubbs Avelskommitté - och jag har tidigare under mer än 10 år varit engagerad som avelsråd inom klubben. Jag är en varm anhängare av att RAS- Rasspecifika AvelsStrategier och dess rekommendationer arbetas efter och tas hänsyn till i avelsarbetet. Jag har också varit eldfängt engagerad i SDHK´s Arken och under 10 år varit sekreterare för, tidigare SSD Östra, idag SDHK.

            

 

                                                        

   Kramis med Inga-Lill                                                                              Kennelpojken "in action"            

                                                                                                                               

"Kennelpojken" Leif var djupt engagerad i Fransk Bulldogg Klubbs bildande och var även ordförande  under klubbens första sju år, han är "pappa" till vårt klubbmärke, våra prisskyltar mm mm.......

Någon gång under mitten av 1970-talet träffade jag min första franska bulldogg. Det skedde under dramatiska former på kennel Marikarlos, där det fanns en mycket speciell fransk bulldoggsdam vid namn Guiness. Dramatiken bestod i "krutanfall" från Guiness sida, snabbt upphopp och bett i min haka - i ren glädjeyra. Det sade "klick" och den kärlek som i detta ögonblick uppstod till den franska bulldoggen var total och hundraprocentig. Därefter blev ingenting i vårt liv sig likt.

 

Hela familjen delade denna hänförande förälskelse och sedan dess har vårt "franska bulldoggsliv" rullat på.

Vår första franska bulldogg var tiken Cupidos Cambine, "Fifi", och vår första valpkull hade vi 1979.

Uppfödningen är liten, ca en kull per år, men med tiden har det blivit en hel del kullar och vi har vinkat av många valpar som flyttat till sina nya hem.

                                                                                                                                                                                        

 Vi bor i ett litet hus, som vi övermodigt döpt till "Lilla Herrgården" tillsammans med, för närvarande, sex franska bulldoggar.

 Vi har en stor naturtomt med skogen runtomkring, så frallorna har härliga möjligheter till    lek och motion. Självklart lever hundarna med oss hela tiden, i soffan, i sängen, på kontoret............ En frallas viktigaste uppgift här i livet är att ge och ta emot kärlek, att älska och att älskas och det är en uppgift som våra frallor sköter med den äran.             

 

 

I avelsarbetet har sundhet alltid prioriterats och målsättningen har varit, och är, att befästa en sund och naturligt valpande fransk bulldogg.

 

Fullständiga stamtavlor och utställningsmeriter m m finns sökbart för alla på SKK HUNDDATA.

Där finns även uppgift om ägare - i de fall denne har medgivit att uppgiften får finnas på Internet. Sök på Carmbulls och fransk bulldogg eller på hundens registreringsnummer och namn.

Kontakta oss gärna per E-post eller telefon 08-500 116 10 för vidare information.